Brawl Stars, πρώτη ματιά

Αυτό και αν είναι είδηση! Η (γκουχ γκουχ) πολυαγαπημένη μας Supercell αναπτύσσει νέο παιχνίδι!

Ξαφνικά, και ενώ δε το περίμενε κανείς, εμφανίστηκε ένα twitter account (www.twitter.com/BrawlStarsTeam) και έκανε reveal του παιχνιδιού μέσω ενός stream που συμμετείχαν οι συνήθεις ύποπτοι (Yarn, Chief Pat, RumHum κλπ).

Το παιχνίδι έγινε soft launch για συσκευές iOS στον Καναδά στις 15/6. Εμείς το δοκιμάσαμε για να σας πούμε τις εντυπώσεις μας, που, προκαταβολικά, είναι αρκετά καλές! Πάμε, λοιπόν, να δούμε περί τίνος πρόκειται.

To Brawl Stars ειναι ένα 3v3 multiplayer online game, που δανείζεται αρκετά στοιχεία από MOBΑ.

Η βασική ιδέα είναι ότι διαλέγεις έναν ήρωα (brawler) και μπαίνεις σε μάχη με άλλους 2 co-players εναντίον 3 παιχτών.

Υπάρχουν 4 modes παιχνιδιού:

  1. Smash & Grab: Στο κέντρο της αρένας υπάρχει ένα ορυχείο που παράγει διαμάντια. Σκοπός είναι να πάρει η ομάδα όσο περισσότερα μπορεί. Κάθε παίχτης κουβαλάει πάνω του τα διαμάντια που έχει πάρει. Αν κάποιος αντίπαλος τον σκοτώσει, τα διαμάντια πέφτουν στο πάτωμα και μπορεί να τα πάρει οποιοσδήποτε. Όταν μια ομάδα έχει 10 διαμάντια αρχίζει ένα countdown. Αν αυτό το countdown λήξει, η ομάδα νικάει. Αυτό είναι το πιο ξέφρενο mode του παιχνιδιού, καθώς μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, το παιχνίδι παίζεται και μπορούν να αλλάξουν τα πάντα!
  2. Heist: Στη μια άκρη της αρένας υπάρχει ένα χρηματοκιβώτιο. Η μια ομάδα αμύνεται και προσπαθεί να το προστατεύσει από την άλλη που προσπαθεί να το καταστρέψει μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.
  3. Showdown: Εδώ είναι ο καθένας μόνος του. 10 παίχτες και νικητής όποιος μείνει τελευταίος. Η αρένα ολοένα και συρρικνώνεται και υπάρχουν διάσπαρτα powerups που σε κάνουν πιο δυνατό.
  4. Bounty: Σε αυτό το mode, μετράνε τα kills. Κάθε kill που κάνεις σου ανεβάζει το bounty level, και όταν φτάσεις στα 7 γίνεσαι «most wanted»! Προφανώς όσο μεγαλύτερο είναι το bounty level του παίχτη που σκοτώνεις, τόσα περισσότερα αστέρια παίρνει η ομάδα σου. Νικάει η ομάδα που στο τέλος του χρόνου έχει τα περισσότερα αστέρια.

O χειρισμός γίνεται με 2 τρόπους: Joystick (το ένα δάχτυλο κινεί τον παίχτη και με το άλλο πυροβολείς) και touch (πατάς εκεί που θέλεις να πάει ο brawler και με drag aim πυροβολείς). Ομολογουμένως, ο χειρισμός επιδέχεται αρκετές βελτιώσεις καθώς αρκετές φορές τα δάχτυλα μπλέκονται, ειδικά σε μικρές οθόνες!

Οι Brawlers

Αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι υπάρχουν 15 διαφορετικοί brawlers, με rarities common/rare/epic/legendary. Κάθε brawler έχει συγκεκριμένο health, ένα βασικό attack και ένα super attack το οποίο γίνεται διαθέσιμο όταν κάνει μερικά χτυπήματα με το βασικό attack. Η διαφοροποίηση μεταξύ των brawlers στην παρούσα φάση του παιχνιδιού είναι αρκετά ικανοποιητική. Μερικοί είναι πολύ καλοί για συγκεκριμένα modes, πχ στο Heist υπερτερούν αυτοί που κάνουν bomb damage, ενώ στο Survival υπερτερούν αυτοί που έχουν αρκετό health (El Primo π.χ.)

Το παν όμως είναι η συνεργασία μεταξύ των παιχτών. Όπως σε όλα τα MOBA, η συνταγή της επιτυχίας είναι η ομάδα να είναι ισορροπημένη.

Τα στατιστικά των brawler αναβαθμίζονται με το resource που λέγεται elixir. Που βρίσκεται όμως το ελιξιρ; Θα το δούμε αμέσως παρακάτω.

Progress του παιχνιδιού

Η εξέλιξη και τα upgrades γίνονται ως εξής. Στην αρχική οθόνη εμφανίζονται τα λεγόμενα events. Κάθε event κρατάει κάποιες ώρες και αφορά σε ενα συγκεκριμένο mode παιχνιδιού. Ανοίγοντας το event και κερδίζοντας παιχνίδια σε αυτό, ο παίχτης παίρνει gold.

Gold επίσης κερδίζεται με την αναβάθμιση του level των brawlers, που γίνεται κερδίζοντας τρόπαια με κάθε έναν από αυτούς.

Κάθε 100 gold δίνεται η δυνατότητα στον παίχτη να ανοίξει ένα κουτί που περιέχει είτε έναν brawler ή μια ποσότητα ελιξιρίου. Αν σου τύχει brawler που έχεις ήδη, σου δίνονται μάρκες (chips) που χρησιμοποιούνται για να αγοράσεις όποιον θέλεις (προφανώς ανάλογα με το rarity, απαιτούνται περισσότερες μάρκες).

Και εδώ έρχεται το p2w που υπάρχει φυσικά σε όλα τα games της Supercell. Μπορείς να επιταχύνεις όλη τη διαδικασία, αγοράζοντας gems. Με 10 gems ανοίγεις ένα κουτί, με 50 gems παίρνεις double gold για κάποιες μέρες κλπ.

To Social part

Όπως ήταν λογικό για Supercell game, δεν λείπουν οι clan. Εδώ ονομάζονται bands, και υπάρχει το κλασσικό band chat. Επίσης μέσω των band οι παίχτες μπορούν να οργανώνουν game rooms για να παίζουν μαζί και όχι με αγνώστους.

Ετυμηγορία

Κατά τη γνώμη μας το παιχνιδάκι είναι αρκετά εθιστικό και καλοφτιαγμένο. Καθώς είναι ακόμα σε beta, θα υπάρξουν σίγουρα αλλαγές προς το καλύτερο, μέχρι το global launch. Όσοι έχετε iOS συσκευή, ψάξτε στο google πως μπορείτε να κάνετε Canadian account και δοκιμάστε το!

 

Τι μας άρεσε:

  • Γρήγορο και εθιστικό gameplay, ιδανικό για μικρές δόσεις παιχνιδιού
  • Τα πολλά modes κρατάνε το ενδιαφέρον
  • Αρκετά μεγάλη ποικιλία από brawlers, δεδομένου ότι το παιχνίδι είναι ακόμα στην αρχή.

Τι δε μας άρεσε:

  • Τα cartoonish γραφικά ξενίζουν λίγο
  • O χειρισμός είναι δύσκολος, ειδικά σε κινητό
  • Υπάρχουν πολλά balance θεματάκια, λογικό βέβαια για αρχή του παιχνιδιού.
  • Πολλές φορές εξαρτάσαι από τους αντιπάλους που συχνά κάνουν πολλά λάθη

One Reply to “Brawl Stars, πρώτη ματιά”

  1. Θα ήθελα να πω ότι το παιχνίδι είναι παρά πολυ ωραίο και εθιστικό και όπως είπατε και εσείς θέλει κάποιες βελτιώσεις ακόμα αλλ τα σπάει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)