Τί κάνω λάθος και δεν ανεβαίνει η Κλάν;;;

Counavos και Clash with us είχαν καιρό να τα πούνε μέσα από άρθρο. Έτσι λοιπόν κοιτώντας σήμερα με απίστευτο ενδιαφέρον post του τύπου ‘’ Τί κάρτα πιστεύετε ότι έτυχα’’, ‘’Πόσο σας αρέσει το ντέκ μου από το 1 έως το 10’’, ‘’ Τί αρένα πιστεύετε ότι είμαι.. ‘’ και άλλα τέτοιου είδους ( βαρετά;; ) post αντιλήφθηκα κάτι που για να είμαι ειλικρινής μου έκανε αρνητική εντύπωση!

Σε όλο αυτό το χάος λοιπόν των ανούσιων αναρτήσεων, διαπίστωσα ότι αρκετές τελικά σε αριθμό είναι και οι δημοσιεύσεις από νεοσύστατες κλάν ή αρκετά μικρές οι οποίες επίμονα ζητάνε προβολή προκειμένου να προσελκύσουν νέα μέλη. Και κάπου εδώ γυρνάει κάποιος εύλογα και λέει ότι αυτό δεν είναι κάτι περίεργο και γίνεται για να ανεβάσει την κλάν του κι όλα τα σχετικά.

Δεκτό! Αλλά ξέρετε επίσης τι βλέπω εγώ γενικότερα? ΠΟΛΥ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ!!

Είναι ώρα επομένως να εξηγήσω γιατί γίνομαι κακός. Σίγουρα σκοπός κάθε ανερχόμενης κλάν είναι να φτάσει τα πρότυπά της, δηλαδή τις κλάν που είναι ιδιαίτερα ψηλά σε κατάταξη. Ποιο είναι όμως πραγματικά το μυστικό της επιτυχία; Είναι άραγε μόνο οι ικανότητες των μελών της επάνω στο παιχνίδι ή είναι και κάτι παραπάνω που έχει καταφέρει να ενώσει και να διατηρήσει σε μία ομάδα  πολλούς αξιόλογους παίκτες;

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά. Μια ομάδα στο Clash Royale δεν διαφέρει ιδιαίτερα από οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα στην πραγματική ζωή ως προς τον τρόπο δημιουργίας της. Κάθε ομάδα έχει κάποια βασικά στάδια εξέλιξης:

1η είναι η φάση του προσανατολισμού, κάποια άτομα, πιθανώς και άγνωστα μεταξύ τους κάνουν τις πρώτες διασυνδέσεις, προσπαθούν να βρούνε κοινά σημεία, να αποκτήσουν κάποιο ρόλο μέσα στην ομάδα, με το άγχος της πρώτης γνωριμίας να είναι ευδιάκριτο.

2η φάση είναι αυτή της σύγκρουσης στα πλαίσια πλέον της πρώτης γνωριμίας και στην προσπάθεια θέσπισης κανόνων και στόχων δημιουργούνται οι πρώτες εντάσεις και διαφωνίες. Είναι ένα στάδιο δύσκολο καθώς δεν τον ξεπερνούν όλες οι ομάδες.

Το 3ο στάδιο είναι αυτό της σύνθεσης και απόδοσης. Τα μέλη πλέον έχουν βρεί μία χρυσή τομή μεταξύ τους, έχουν καταλάβει τον ρόλο που έχει ο καθένας μέσα στην ομάδα και προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους που έχουν ορίσει.

4ο και τελευταίο στάδιο είναι αυτό της στασιμότητας το οποίο έρχεται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι και ο προάγγελος ότι ο κύκλος της έχει ολοκληρωθεί.

Δεδομένου τώρα ότι όλα τα παραπάνω δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου και στηρίζονται πάνω σε μελέτες, μήπως να σκεφτούν κάποιοι γιατί ποτέ δεν καταφέρνουν να <<στεριώσουν >> σε μία κλάν ή γιατί κάποιες κλάν μονίμως χαλάνε και ξαναδημιουργούνται? Όλη η μαγεία κρύβεται στο προαναφερόμενο 2ο στάδιο!

Ο εγωισμός συνήθως εδώ είναι που χαλάει τα πράγματα, δημιουργώντας εντάσεις, και πιο συγκεκριμένα:

1) όλοι θέλουν να έχουν βαθμό. Εννοείτε ότι η κάθε κλάν κάνει την δική της διαχείριση σε αυτό το κομμάτι αλλά σε γενικές γραμμές θεωρώ αυτονόητο ότι δεν γίνεται να έχουν όλοι τον ίδιο ρόλο μέσα στην ομάδα. Εδώ συνήθως τα παιδιά που είναι ηλικιακά μικρότερα,  κάποιες φορές δεν έχουν την υπομονή ( ή άλλες φορές την ωριμότητα) για βαθμό και δημιουργούν θέματα.

2) διαφωνία σε λειτουργικούς κανόνες. Ένα κλασσικό τέτοιο παράδειγμα μπορούμε να δούμε και στα τουρνουά που κάνουμε καθώς υπάρχει ο όρος για τα bm και μερικοί δεν τον τηρούν, παρόμοια προβλήματα είναι λογικό να εμφανίζονται και μέσα στις κλαν.

3) τα προσωπικά χαρακτηριστικά του καθενός, Δεν ταιριάζουν δυστυχώς όλοι με όλους, ούτε είναι πρόθυμοι όλοι να βάλουν το ίδιο νερό στο κρασί τους. Τα άτομα ειδικά που μπαίνουν σα νέα μέλη σε μία κλάν στην οποία ήδη προϋπάρχουν κανόνες και κοινή στάση σε διάφορα θέματα , πιθανώς να προκαλέσουν προβλήματα.

Τί προτείνω εγώ προκειμένου να προχωρήσει μία νέα ή μικρότερης δυναμικής ομάδα? Τρία πράγματα:

Πρώτον καλό κλίμα μέσα στην ομάδα, κάτι το οποίο ακούγεται αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Τα ιδρυτικά μέλη έχουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό, πρέπει να θέτουν ρεαλιστικούς στόχους, να μην επικροτούν ‘’βεντέτες’’ και να μην δημιουργούν χάσμα μεταξύ των μελών. Αυτό θα φτιάξει σχέσεις εμπιστοσύνης  μέσα στην ομάδα και πιστά μέλη. Βλέπεις ότι και πάλι δεν προχωράει το πράγμα;

Πάμε στη δεύτερη λύση ΕΝΩΣΗ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ 2-3 κλάν με κοινούς στόχους. Βάζεις στη άκρη τα προσωπικά, δεν σκέφτεσαι τα αρχηγιλίκια και δημιουργείς ένα καλό σύνολο, πιο ανταγωνιστικό που θα μπει 200αδα και θα μπορέσει να προβληθεί περισσότερο, τραβώντας έτσι και πιο δυνατούς παίκτες.

Τριτο και κυριότερο…..ΥΠΟΜΟΝΗ!! Τα προβλήματα ξεπερνούνται με συζητήσεις, υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Το παραπάνω άρθρο εν τέλη δεν έγινε με σκοπό να κατακρίνω αυτή την κατάσταση, αλλά ήταν μία προσπάθεια να προσφέρω έναν οδηγό για την σωστή λειτουργεία μίας κλάν, εμπνευσμένος πάντα από τις προσωπικές μου εμπειρίες. Αν κατά τύχη γνωρίζετε και ρωτήσετε κάποιους από τους αρχηγούς στις TOP Ελληνικές Κλάν είμαι σίγουρος ότι θα σας αναφέρουν πολλές δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί. Για να είναι σε αυτό το επίπεδο όμως…σημαίνει ότι τις ξεπέρασαν. Κάντε το ίδιο με τον σωστό τρόπο!!

Ραντεβού ξανά και μέσα στο παιχνίδι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)