Δες τα πράγματα απο άλλη πλευρά…

Η περίοδος των διακοπών άρχισε και πλέον υπάρχει άπειρος χρόνος για να καούμε στο παιχνίδι. Δικαιολογίες επομένως του τύπου << Δεν έχω χρόνο να παίζω>> ή << Δουλεύω πολύ>> δεν περνάνε…. και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο είπα να το ρίξω πάλι στο γράψιμο προσπαθώντας να βρώ νέα δικαιολογία!!

Θέματα του στυλ οργάνωση τουρνουά, update, nerfαρισμα καρτών κτλ έχουν παλιώσει, άρα πρέπει να βρούμε άλλα πράγματα για να σχολιάσουμε. Και μπαίνω στο ψητό…Πόσο πραγματικά αλλάζουν το παιχνίδι οι νέες κάρτες που μπαίνουν κάθε φορά στο παιχνίδι? Είναι όλες τους χρήσιμες?

Το ερώτημα αυτό δημιουργήθηκε μια μέρα που μπήκα στην διαδικασία να ψαχτώ ώστε να φτιάξω ένα νέο πρωτότυπο ντεκ, το οποίο θα αντιμετώπιζε και την πανταχού παρούσα πλέον κάρτα του HOG RIDER. Εντυπωσιασμένος τότε ξαναθυμήθηκα ότι υπάρχουν κάρτες όπως το skeleton barrel, flying machine, cannon cart και κάποιες ακόμα που η αλήθεια είναι ότι πιό πολύ χρησιμοποιούνται αναγκαστικά σε challenge παρά τις προτιμάνε παίκτες στα βασικά τους ντεκ. Δεδομένου τώρα ότι όλες οι κάρτες εαν χρησιμοποιηθούν σωστά αποτελούν εργαλεία, γιατί έχουν περιθωριοποιηθεί κάποιες?

Η απάντηση στα δικά μου μάτια τουλάχιστον είναι απλή. Υπάρχει έλλειψη φαντασίας και φόβος για ρίσκο. Πόσοι από εμάς κύριοι είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τα ήδη δοκιμασμένα ( και επιτυχημένα ) από Youtubers ντεκ? Κανείς!! Κάποιοι σου έδειξαν ένα δρόμο επιτυχίας, βολεύτηκες με αυτόν, τον χρησιμοποιείς ( με μικρές παραλλαγές κάποιες φορές) και όσες προσπάθειες και αν κάνει το παιχνίδι με την είσοδο νέων καρτών, προκειμένου να κρατηθεί σε ενδιαφέρον επίπεδο, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Είμαι υπερβολικός? Τί χαμός είχε γίνει όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Night Witch η οποία εξουδετέρωνε σχεδόν τελείως το Hog? Τελικό αποτέλεσμα… nerf στην Night Witch. Πόση γκρίνια υπήρχε όταν μπήκε ο Executioner? Πετούσες μπροστά Royal Giant και από πίσω ένα κάρο Low Cost κάρτες, και με τον συνδυασμό αυτό έριχνες πύργους μέχρι που εμφανίστηκε κάρτα που τα θερίζει όλα. Αποτέλεσμα και πάλι??? Nerf στον Executioner.

Το παραπάνω κομμάτι αφορά βέβαια το θέμα του ρίσκου. Πάμε να πιάσουμε και τον άλλο παράγοντα ότι δηλαδή δεν υπάρχει και ιδιαίτερη δημιουργικότητα στα ντεκ που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Φυσικά και δεν εννοώ ότι θα πρέπει να εξαφανιστούν και βασικότερες κάρτες του παιχνιδιού, αλλά πιστεύω ότι κάρτες όπως το skeleton barrel και flying machine θα μπορούσαν εύκολα να μπουν σε Lavallon ντεκ, πράγμα που δεν βλέπουμε. Το cannon cart πίσω από ένα Giant αποτελεί επίσης αξιόπιστη λύση, κάτι που επίσης δεν βλέπουμε. Σαφώς και παρθενογένεση πλεον δεν υπάρχει, αλλά δεν έχει βαρεθεί άλλος εκτός από εμένα να αντιμετωπίζει 2 και 3 φορές συνεχόμενες τα ίδια ακριβώς ντεκ σε παιχνίδια κατάταξης?

Ότι αναφέρθηκε μέχρι τώρα, ασφαλώς και εκφράζουν προσωπικές απόψεις. Θα ήθελα πάρα πολύ όμως να μάθω και την γνώμη σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο σύνολο των καρτών που έχουν προστεθεί στο παιχνίδι, κάποιες έχουν καταφέρει να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό την ροή του. Όμως μήπως στο επόμενο update αντί για απλές αλλαγές στην δυναμικότητα των καρτών θα πρέπει να αφαιρεθούν και κάποιες από αυτές? Ποιές από τις κάρτες που ήδη υπάρχουν θεωρείτε ότι είναι ανούσιες?

 

Υ.Γ.

Θα γίνει δημοσκόπηση με τα εξής ερώτημα κ επίλογές:

Με βάση το προηγούμενο άρθρο, για πoιό λόγο πιστεύετε ότι κάποιες κάρτες έχουν περιθωριοποιηθεί?

1) Από μόνες τους δεν είναι ιδιαίτερα λειτουργικές.

2) Δεν παίρνω το ρίσκο να αλλάξω ένα ήδη καλό και δοκιμασμένο ντεκ.

3) Είναι αδύναμες, χρειάζονται αναβάθμιση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)